HELP de commissies meld je nu aan, a.u.b.!

19 december 2018

Beste leden,

Wij doen een noodkreet!
Al bijna 45 jaar draait onze vereniging op vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kan de vereniging niet bestaan. Alle commissies zijn momenteel onderbezet of hebben zelfs geen leden meer. We staan dus voor een grote uitdaging!We zijn per direct op zoek naar jou, naar leden voor de volgende commissies:

Barcommissie
Toernooicommissie
Jeugdcommissie

Hieronder leest je een omschrijving wat de commissies inhouden en hoeveel tijd je er aan kwijt bent.

Wij weten dat iedereen hartstikke druk is, maar wanneer er geen leden opstaan om te helpen dan hebben we een heel groot probleem.

We hopen dan ook dat jullie allemaal je steentje willen bijdragen. Vele handen maken licht werk!

Stuur ons een email of neem op een andere manier contact met ons op.

Groet,
Het bestuur
(Laura, Piet, André, Jacqueline en Marian)
[email protected]

Wat doet de BarCommissie?
Aan het begin van het nieuwe jaar wordt er samen met iemand uit de ToernooiCommissie (TC) en het bestuur de barplanning gemaakt. Samen wordt er gekeken wanneer er barpersoneel nodig is (denk aan de toernooidagen en competitiedagen). Je schrijft mensen aan of ze tijdens deze dagen bardienst willen draaien. Vaak is dit hetzelfde groepje en de TC heeft al een lijst met leden die hebben aangegeven in een toernooi bardienst te willen draaien.
Leden kunnen zich daarna inschrijven voor hun bardienst. Leden die zich niet hebben ingeschreven deel jij in met de BC.

Gedurende het jaar is de BC aanspreekpunt voor alles wat er bij de bar komt kijken.
Inkopen is het belangrijkste. Een externe partij verzorgd de inkoop, maar de BC is het aanspreekpunt voor deze persoon. De externe partij bezoekt wekelijks het clubhuis en kijkt welke voorraad er nodig is. Belangrijk wel dat dit af en toe gecontroleerd wordt. Tijdens toernooien is het belangrijk dat er genoeg voorraad is en dit hou jij ook bij. Daarnaast zorgt de BC ook voor nootjes, kaas en worst tijdens de toernooien en dat het barpersoneel weet wat hij/zij moet doen.
Wanneer er iets niet goed loopt dan stuur je met de BC bij waar nodig.

Hoeveel tijd ben je kwijt?
In januari ben je 1 √° 2 avonden kwijt om de planning open te zetten.
In maart ben je 1 avond kwijt om de planning rond te krijgen.
Gedurende het seizoen ben je max 1 uur kwijt per week om alles soepel te laten verlopen.
Het is heel fijn als een BC uit meerdere personen bestaat. Je kunt de taken dan verdelen, zodat het nog minder tijd kost voor je. 3 of 4 leden zou super zijn!

Wat doet de ToernooiCommissie?
De toernooicommissie organiseert de toernooien. Jaarlijks organiseren zij het openingstoernooi, de clubkampioenschappen (1x 2 weken in mei/juni en 1x 1 week eind augustus/begin september), het meer voor mannen toernooi, Klepper Toernooi en KOEToernooi.

Als TC lid zorg je ervoor dat het toernooi via toernooiplanner open gezet wordt (per toernooi een half uur werk max). Als de deadline verstreken is maak je de planning voor het toernooi (3 uur werk per toernooi) Tijdens het toernooi zorg je ervoor dat het toernooi goed verloopt.
Dat alle spelers betaald hebben, de standen in de computer ingevoerd worden, de finales ingepland worden, de cadeaubonnen geregeld worden, etc.  Je krijgt hierbij hulp van leden die bardienst draaien. Er zijn veel leden die tijdens hun bardienst ook de standen opschrijven en de spelers voorzien van ballen en de juiste baan.

Ook hier geldt, hoe meer mensen in de commissie hoe minder tijd het kost. De organisatie van de toernooien kun je dan verdelen, waardoor je maar 1 toernooi hoeft te organiseren.

Marisa Thomas en Mike van Akkeren zijn momenteel onderdeel van deze commissie en zoeken dus extra leden.

Wat doet de JeugdCommissie?
De jeugdcommissie is verantwoordelijk voor activiteiten voor de jeugd. Je kunt denken aan toernooitjes organiseren, zoals het familietoernooi, clubkampioenschappen, uitwisseling met Kamerik (de tennisschool helpt hier bij), bingo avond, bingo, playbackshow, etc. Je kunt hier je eigen invulling aan geven.  
Onze tennisschool wil ook zeker helpen met het organiseren van activiteiten voor de jeugd.
Om onderdeel te zijn van de JC hoef je geen lid te zijn van de vereniging. Ouders kunnen dit ook zeker doen!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 346 241 882

Address

Sportweg 2
3628 AZ Kockengen