Wat een tennisjaar!

27 oktober 2023


2023 is nog niet voorbij, maar wat een jaar hebben we tot nu toe gehad op de gezelligste tennisvereniging van Stichtse Vecht!

Op 18 februari trapten we af met het Winter Kroningstoernooi. De klanken van de aprés ski en de geur van snert van Van der Leeden kwamen je tegemoet bij deze winterse dag. Iedere ronde waren er nieuwe koppels en werd er genoten van tennis en gezelligheid. Okke Ylstra en José Visser waren op basis van de vergaarde punten uiteindelijk de Koning en Koningin van dit eerste toernooi van het jaar!

Volgende event was het Pink Ladies en Meer voor Mannen toernooi. Op vrijdag 24 maart traden de vrouwen in vol roze uitgedoste tenues aan om het tennisjaar te starten. Een avond waar natuurlijk hard gelachen en al serieus gespeeld werd om de winterspieren los te krijgen. De volgende dag traden de mannen aan. Zoals de naam al doet vermoeden maakten de spareribs van De Lachende Ruiter en biertjes de dag compleet!

Eind maart stond de voorjaarscompetitie voor de deur. Maar liefst 13 teams vertegenwoordigden L.T. Kockengen op veel banen in de regio. De heren van Kockengen 1 werden glansrijk kampioen in de 2e klasse op zaterdag.

Ook dit jaar was er het introductietoernooi. Of je nu wel of geen ervaring hebt met tennis, iedereen is welkom om een balletje te slaan en kennis te maken met tennis en de leden. Er werd overigens niet voor niks getennist, er waren maar liefst 3 lidmaatschappen te winnen!

Het hoogtepunt van dit jaar was het Klepper Toernooi. Iedere 1e week van augustus is het onrustig op het dorp. Dit jaar waande de club zich in Ibiza! Het park was volledig omgetoverd in zomerse sferen. Dit alles geheel aangekleed door Bloem Bloem Event Inspiration! Ook Maarten van de bakplaat ontbrak niet om de heerlijke kippetjes van onze sponsor Van Miert klaar te maken. Hoogtepunt van dit toernooi was natuurlijk weer de jaarlijkse Pubquiz en een Spaanse zanger mocht natuurlijk niet ontbreken. Het was nog lang onrustig in Kockengen…

17 september organiseerde onze nieuwe tennisschool CTO een druk bezochte tennisclinic. Deze dag was een groot succes en zorgde ervoor dat er 10 nieuwe jonge tennistalentjes zich aansloten bij onze vereniging!

Na een korte rust periode begon de najaarscompetitie weer. Ditmaal gingen 10 teams in weer en wind dapper ten strijde. Helaas geen kampioenen, maar het gezegde luidt: Meedoen is belangrijker dan winnen!

Het Open Enkel toernooi was dit jaar ondanks de regen ook weer een groot succes. Vanuit alle windstreken komen spelers, van jong tot oud, nog even werken aan hun tennisskills. Negen dagen lang  waren er mooie en spannende wedstrijden.

En zoals we aangaven het jaar is nog niet voorbij! De Culinaire Tocht staat nog voor de deur waarbij we van de kookkunsten van onze leden gaan genieten.

Al met al een prachtig jaar tot nu toe op de gezelligste vereniging van Stichtse Vecht! 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 40865066

Adres

Sportweg 2
3628 AZ Kockengen

KVK-nummer

40476241