Alarm

De kantine is voorzien van een alarminstallatie. Om deze alarminstallatie zijn functie als beschermer der inboedel en geneugten des LTK’s ten volle te laten vervullen is het van belang dat er op een correcte manier met deze installatie omgegaan wordt. Er zijn slechts een aantal sleutels in omloop om het alarm in en uit te schakelen. Deze sleutels zijn niet eenvoudig te dupliceren, dus ga er alstublieft zorgvuldig mee om.

De bestuurskamer, de kantine en de keuken zijn voorzien van bewegingsmelders. Het halgedeelte en de kleedkamers zijn ‘vrij gebied’. U kunt dus met een voordeursleutel ook buiten de bardiensturen om gebruik maken van de sanitaire voorzieningen van ons clubgebouw. Als je bardienst hebt, haal je als vanouds de sleutels met  het wisselgeld op bij de dienstdoende weekcaptain.  

Uitschakelen
Aan deze sleutelbos zit ook de alarmsleutel (een sleutel met vier gaatjes in het insteekgedeelte). Pas bij het openen van het kantinegedeelte (of de bestuurskamer) wordt de alarminstallatie geactiveerd. Je hoort dan een ononderbroken ‘piep’. De schakelkast om de alarminstallatie uit te zetten zit, als je de kantine inkomt, aan de rechtermuur naast het bord met de ereleden.

Om het alarm uit te schakelen, daar heb je ongeveer 15 seconden voor, stop je de sleutel in het daarvoor bedoelde sleutelgat en draait deze volledig naar rechts en weer terug tot het midden. Er gaat nu een groen lampje branden ten teken dat het alarm uitgeschakeld is. De piep houdt op.  

Mocht je onverhoopt te laat zijn of door een andere manier het alarm in werking zetten, dan gaat er een sirene loeien. Om deze sirene uit te zetten voer je gewoon de sleutelhandeling uit zoals die hierboven is beschreven.

Inschakelen
Na je bardienst is het natuurlijk de bedoeling dat je het alarm weer activeert. Voor dat dit gebeurt moeten de deuren van de bestuurskamer, van het voorraadgedeelte van de bar en van de keuken dicht zijn. Om het alarm aan te zetten steek je de sleutel uiteraard weer in de schakelkast. Je draait de sleutel (weer) volledig naar rechts en terug naar het midden. Er klinkt een continue piep ten teken dat het alarm aan staat. Je hebt nu ongeveer dertig seconden om de kantinedeur te sluiten. Na zo’n dertig seconden stopt de piep. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 40865066

Adres

Sportweg 2
3628 AZ Kockengen

KVK-nummer

40476241